Page content

Waarom je lief verrassen écht een goed idee is

Hoe verras ik mijn lief

 

Ons brein houdt van verrassingen. Ook al denken we vaak zelf van niet. Onze hersenen laten op een MRI-scan een veel hogere activiteit zien wanneer we verrast worden dan wanneer er iets gebeurt dat we verwachten 

Pleziercentrum in ons hoofd

Iedere keer als we ons gelukkig voelen -om welke reden dan ook-, komt dat doordat het ‘pleziercentrum’ in onze hersenen geactiveerd is. De Nucleus Acccumbens is een klein onderdeel van het pleziercentrum en zit zo ongeveer twee centimeter schuin boven je ogen in je hoofd. Dat kleine onderdeel van het pleziercentrum maakt overuren wanneer je verrast wordt.

verrast worden vinden we leuk. PikanteSpeurtocht

Onderzoek naar beloningssyteem

Onderzoekers van de Emory University en het Baylor College of Medicine onderzochten de MRI-beelden die gemaakt werden van proefpersonen die water of vruchtensap in hun mond kregen. De ene keer verwachtten ze wat drinken in hun mond te krijgen en de andere keer niet. De tot wel 3x hogere activiteit werd iedere keer waargenomen wanneer de proefpersonen drinken in de mond kregen dat ze niet verwachtten.

In eerdere onderzoeken -naar o.a. cocaine verslaving- werd duidelijk dat dit het gebied in de hersenen is, dat zeer actief is bij verslaafden die blootgesteld werden aan hun verslavende middel.

De onderzoekers ontdekten ook dat het niet uitmaakte of de verrassing bestond uit iets waar de proefpersoon zelf sowieso al een voorkeur voor had.

Lichamelijke effecten van verrast worden

Wanneer je lief echt verrast is, dan kun je dat zien aan zijn of haar lichaamstaal. Zo gaan de wenkbrauwen van je lief kort omhoog. De pupillen worden groter. Bij sommige mensen opent de mond zich. Ook kan je lief beginnen te lachen. Het lichaam maakt direct stofjes aan die deze reactie veroorzaken.

Overigens komt het gevoel wat bij verrassen hoort niet alleen wanneer je verrast wordt maar ook wanneer je de ander verrast.

Een bijkomend positief effect is, dat je lief zich (nog meer) de moeite waard voelt. Iedere keer wanneer je hem of haar verrast voelt je lief zich (nog) zelfverzekerder doordat jij een bevestiging geeft voor de liefde die hij of zij ook voor jou voelt. De perfecte manier om jullie liefde nog sterker te maken en de aantrekkingskracht te laten groeien – ook na een langere periode – .

Wat hebben we aan deze kennis?

Als we deze kennis toepassen, dan heeft het zin om je lief te verrassen. Al is het maar met een kleine verrassing. Stop bijvoorbeeld een lief briefje in de tas van je lief, koop een lekker stuk chocola of regel een onverwacht etentje. Het is dé manier om je lief een beetje blijer te maken 🙂 En dat is best een goed idee!

Als je al iets langer (of al heel lang) een relatie hebt, dan weet je  al dat je lief jou ook leuk vindt. Je weet dan ook zeker dat jullie alle twee graag echte aandacht aan elkaar geven. Het verrassen van je lief is daardoor iets minder spannend voor jou. Je kunt nu namelijk niet snel te ver gaan. Daardoor durf je misschien net iets meer uit te pakken dan bijvoorbeeld in het begin van jullie relatie (het gevaar van afwijzing ligt immers niet meer op de loer). Jullie creëren verdieping en nieuwe ervaringen door elkaar te verrassen. En dat versterkt jullie band. Jeeeeeeeej LIEFDE <3

JE lief verrassen is echt een goed idee

Bron: the Journal of Neuroscience van 15 april 2017

Bron: https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-human-beast/201707/secrets-sexual-attraction

Comment Section

0 reacties op “Waarom je lief verrassen écht een goed idee is

Plaats een reactie


*