Page content

Illustraties over masturbatie en eerlijk proberen te zijn over seks

Jordyn McGeachin artist eerlijk zijn over seks

Het is normaal je eigen lichaam (te leren) kennen

“I love drawing sexual things, but my aim isn’t to sexualize them. I want to depict women being sexual without being sexualized. It feels important to do. It sucks that people are still wierd about it”

Dit vertelde McGeachin aan de Huffington Post. Ik las dat en raakte nieuwsgierig en geïnspireerd. Het inspireerde mij om dit artikel te schrijven. Een artikel over het taboe dat nog steeds bestaat rondom het onderwerp masturbatie.

Eufemisemen voor masturberen

Soloseks, een boom opzetten, je lippen stiften. Eufemismen en mooie bewoordingen voor masturberen. Een bezigheid van ons allemaal, maar waar we niet over praten. Nog steeds leren we impliciet of expliciet dat masturberen iets is waar je niet over hoort te praten of zelfs niet hoort te doen. Het blijft een taboe, iets schaamtevols bijna.

Illustraties om taboe van masturbatie te doorbreken

De Australische illustratrice Jordyn McGeachin wil met haar illustraties van vrouwen die genot ontvangen – van zichzelf of van een ander – dit taboe doorbreken. In haar tekeningen onderzoekt ze de vrouwelijke sensualiteit in de moderne, digitale tijd. Masturberen tekent ze als een liefdevolle en plezierige activiteit, die net zo normaal en ontspannen is als het nemen van een bad.  

“I love drawing sexual things, but my aim isn’t to sexualize them. I want to depict women being sexual without being sexualized. It feels important to do. It sucks that people are still weird about it”, aldus McGeachin. 

Want masturberen en orgasmes, ook door jezelf opgewekt, zijn gezond en ontspannen. En vooral heel normaal!

Delete or crop images on Instagram

McGeachin maakt illustraties van vrouwen die plezier en genot ontvangen van een ander of zichzelf, op een lieve en normale activiteit, vanuit zelfliefde en ontspanning.

Ze wil uitdragen dat masturbatie fijn, plezierig  en gezond is.

vrouwelijk genot, eerlijk over seks

Artist: MCGeachin

Vrij vertaalt laten MCGeachin haar tekeningen de vreemdheid van liefde zien. We doen andere dingen dan we leerden. Maar dat is goed. Dat is normaal. Ze doet dit in een digitaal tijdperk waarin het mogelijk is altijd dingen aan te passen of te verwijderen. Dit kan de manier waarop we kijken naar intimiteit veranderen. Aan de ene kant wil ze eerlijk en echt zijn in haar tekeningen maar online wordt ze regelmatig op de vingers getikt. Ze werd zelfs gedwongen een aantal tekeningen bij te snijden of te verwijderen door grotere sociale media platforms!

MDceachin blijft er aan werken om de vreemde verhouding tussen wat online zichtbaar is en dat wat thuis daadwerkelijk gebeurt te laten zien. Ook al betekent dit dat ze haar werk af en toe moet bewerken voordat ze haar werk online mag publiceren.

 

Onderzoek en seks

Veel onderzoek richt zich op de gevaren van het hebben van seks door onder andere het risico op de seksueel overdraagbare ziektes.

wetenschappelijk bewezen voordelen van regelmatig klaarkomen

 

Masturberen als gezonde levensstijl

Toch zijn er ook onderzoeken die de positieve effecten van seks met een ander of met jezelf onderzoeken.

#Pijn verlagend

Zo blijkt dat orgasmes pijn verlagen. Denk bijvoorbeeld aan de menstruatiepijn.

#Langer leven

Bovendien leven mensen die regelmatig orgasmes hebben langer. Meerdere studies laten een positief effect zien tussen de frequentie van orgasmes en de levensduur.

#Beter mannelijk immuunsysteem

Tenslotte boosten orgasmes opgewekt door masturbatie bij mannen het immuunsysteem, bij vrouwen is dit nog niet onderzocht.

 

Online weerstand tegen seksuele eerlijkheid

Masturberen past dus goed in een gezonde levensstijl. Toch blijft het onderwerp cultureel en ook online gevoelig liggen. McGeachin heeft meerdere afbeeldingen van Instagram moeten verwijderen of bijsnijden.  Wil je meer afbeeldingen zonder censuur zien van deze Australische illustrator, volg haar dan op Tumblr http://fromjordyn.tumblr.com/

 

Jordyn McGeachin artist eerlijk zijn over seks

Artist: McGeachin

Roy J. Levin (2007): Sexual activity, health and well-being – the beneficial roles of coitus and masturbation, Sexual and Relationship Therapy, 22:1, 135-148

http://www.huffingtonpost.com/entry/illustration-female-pleasure-jordyn-mcgeachin_us_58865125e4b0e3a7356adba3

https://greatist.com/live/artist-paints-women-masturbating-to-end-stigma-around-female-pleasure 

 

Dit artikel werd geschreven door Gastblogger Lisa

Wil jij ook gastblogger voor onze site zijn? Neem dan contact met ons op!